distefano написа:
... но поне се убедих за пореден път, надявам се и за последен че кола с предно за дрифтове не става ... или аз нещо не мога да ги направя като ората .. не знам
некой ако е правил успешно моля да сподели как става ... за пясък, вода и сняг --- става да ... знам го това .. интересува ме на сух асфалт е ли е възможно ?!
Верно трудно се дрифтва с кола с предно...
Ама все пак добре е да се знае, че това което гледаме по филмите е далеч от реалността!
Първо за да дрифтваш добре - колата трябва да има достатъчно мощ, както и специални настройки на окачаването, шпер диференциали и т.н.
На второ място трябва да се познават техниките на дрифтване...
При колата с предно е нормално да си помогнеш с ръчната, за да загубиш сцепление на задницата по-бързо и да започнеш да я хлъзгаш, обаче това с конвенционално окачване хич не е лесна работа и се искат доста тренировки...а после и ново окачване... :wink:
Иначе за по-лесна загуба на сцепление можеш да опиташ с леко заиграване на задницата с помоща на волана, както и преди завоя с преминаване на по-ниска предавка, която ти осигурява подходяща скорост и мощ и използване на момента, когато центъра на тежестта отива към предния мост и задницата олеква....точно в този момент може да се предизвика допълнителна нестабилност в задницата, чрез леко "засичане" с волана, след това яко газ и...ако стане нещо - стане...хи хи.
Най-добре се тренира дрифтинг при опесъчена настилка или сняг - но имайте предвит, че си трошите колите яко с дифтинг и бърнаути - изключително се натоварва двигателя и ЦЯЛОТО силово предаване!
П.С. И не опитвайте подобни техники по оживените улици на града, защото може да стане страшно!!!