Автомобилен форум - Пазарджик

ПРИВЕТ НА ВСИЧКИ АВТОМОБИЛНИ И ТУНИНГ ЕНТУСИАСТИ

Начало форум Начало форум

Дата и час: Съб Дек 07, 2024 10:47 pm

Часовете са според зоната UTC + 2 часа

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 64 мнения ]  Отиди на страница 1, 2, 3, 4, 5  Следваща
Автор Съобщение
 Заглавие: Дрифт !!!
МнениеПубликувано на: Пон Авг 21, 2006 7:17 pm 
Рацер
Аватар

така ... след новия филм Токио Дрифт --- знаете за кво говора реших да се пробам ... хех ... еми не знам само що реших че Т-образното на края на Стамболийски е подходящо и точно гледам един светофар сигнализиращ зелено и стрелката на скоростомера ми отчиташе 75км/ч някъде и си викам екстра ... да ама в последния момент като влизах в завоя гледам едно БМВ такова от много скъпите :smt051 .. паркирано успоредно точно до градската градинка .. демек срещу Офис 1 Суперстор и Алфата върви и тя успоредно към него и леко подавам газ ... но задницата тръгна да ме изпреварва леко, отивайки към 740-ката и вече виждах първата BMW седма серия "комби" в историята на Мюнхенския автомобилостроител, когато мойта реши да ме спаси от лайняната ситуация, в която се поставих и ... така .. разминах се на :roll: де да знам може и да има 2 сантиметра ... може и да съм се поизпуснал малко в гащите де ама 15 минути след тфа краката ми не функционираха правилно ... но поне се убедих за пореден път, надявам се и за последен че кола с предно за дрифтове не става ... или аз нещо не мога да ги направя като ората .. не знам
некой ако е правил успешно моля да сподели как става ... за пясък, вода и сняг --- става да ... знам го това .. интересува ме на сух асфалт е ли е възможно ?! :!:

Върнете се в началото
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Авг 21, 2006 7:21 pm 
Майстор на драга
Аватар

гледал съм клипчета със Сивик 4 генерация как прави дрифтове по добре от останалите му съперници.....е не знам как го правеше тоя ама беше ебати факира....може би с много мощност по капака....много умения .....и голяма скорост :shock:

Върнете се в началото
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Авг 21, 2006 7:22 pm 
Рацер
Аватар

аз мощност да изляза от завоя имам достатъчно
въпроса е че ми бега задницата винаги ...

Върнете се в началото
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Авг 21, 2006 7:24 pm 
Майстор на драга
Аватар

тва с ръчна или без ....щото оня стопи дисковете отзаде :-)

Върнете се в началото
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Авг 21, 2006 7:27 pm 
Рацер
Аватар

е с ръчна де ... то дрифт без ръчна не е дрифт
а и аз не съм с болид от Ф1 все пак
че да си позволя лукса да вляза в този завой с такава скорост :lol:

Върнете се в началото
 Профил  

Заглавие: Re: Дрифт !!!
МнениеПубликувано на: Пон Авг 21, 2006 7:40 pm 
Аватар:
Аватар

distefano написа:
... но поне се убедих за пореден път, надявам се и за последен че кола с предно за дрифтове не става ... или аз нещо не мога да ги направя като ората .. не знам
некой ако е правил успешно моля да сподели как става ... за пясък, вода и сняг --- става да ... знам го това .. интересува ме на сух асфалт е ли е възможно ?! :!:

Верно трудно се дрифтва с кола с предно...
Ама все пак добре е да се знае, че това което гледаме по филмите е далеч от реалността!
Първо за да дрифтваш добре - колата трябва да има достатъчно мощ, както и специални настройки на окачаването, шпер диференциали и т.н.
На второ място трябва да се познават техниките на дрифтване...
При колата с предно е нормално да си помогнеш с ръчната, за да загубиш сцепление на задницата по-бързо и да започнеш да я хлъзгаш, обаче това с конвенционално окачване хич не е лесна работа и се искат доста тренировки...а после и ново окачване... :wink:
Иначе за по-лесна загуба на сцепление можеш да опиташ с леко заиграване на задницата с помоща на волана, както и преди завоя с преминаване на по-ниска предавка, която ти осигурява подходяща скорост и мощ и използване на момента, когато центъра на тежестта отива към предния мост и задницата олеква....точно в този момент може да се предизвика допълнителна нестабилност в задницата, чрез леко "засичане" с волана, след това яко газ и...ако стане нещо - стане...хи хи.
Най-добре се тренира дрифтинг при опесъчена настилка или сняг - но имайте предвит, че си трошите колите яко с дифтинг и бърнаути - изключително се натоварва двигателя и ЦЯЛОТО силово предаване!

П.С. И не опитвайте подобни техники по оживените улици на града, защото може да стане страшно!!!

Върнете се в началото
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Авг 21, 2006 7:52 pm 
Рацер
Аватар

мдам ... признавам неразумно постъпих
по принцип не правя такива работи в града
ама ... както и да е ... имам си обеца на ухото вече

Върнете се в началото
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Нед Авг 27, 2006 11:53 am 
Аватар:
Аватар

Ето едно полезно филмче с нагледни обяснения на различните дрифт техники...
Best motoring-Drift Bible - 443mb

Върнете се в началото
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Нед Авг 27, 2006 2:19 pm 
Майстор на драга
Аватар

колкото и да говорите тези коли са6то се правиат.имат много кас ход на реиката с 1/4 оборот прави циал оборот на волана.така много барзо обра6та посоката.влиза с лиав излиза с десен волан.ра4ната се прави с лостове без контра.и много др......... :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll:

Върнете се в началото
 Профил  

Заглавие: He he
МнениеПубликувано на: Пон Авг 28, 2006 10:34 pm 
Модератор
Аватар

За дрифта минималните изисквания звучат като игра за PC - минимални - задно предаване и 200+ PS :-D Също и всички тракшън контроли - out... :twisted:

С тази няма да е трудно...
Изображение

Върнете се в началото
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Чет Авг 31, 2006 10:28 pm 
Кандидат-майстор
Аватар

distefano написа:
мдам ... признавам неразумно постъпих
по принцип не правя такива работи в града
ама ... както и да е ... имам си обеца на ухото вече
некои ден ще тед кача да ти покажа какво съм научил наи ми харесва кръговото на елбрус ще видиш за кво става вапрос :twisted:

Върнете се в началото
 Профил  

Заглавие: Re: He he
МнениеПубликувано на: Съб Сеп 23, 2006 11:12 pm 
Майстор на спорта
Аватар

pavko написа:
За дрифта минималните изисквания звучат като игра за PC - минимални - задно предаване и 200+ PS :-D Също и всички тракшън контроли - out... :twisted:

С тази няма да е трудно...
Изображение

С тва 4х4 не знам какъв дрифт ще правиш най-много да се утрепеш, а и това за 200+ коня са глупости. Трябва ти лека кола (под 1 тон), задно предаване си прав, но с шпер задължително. Примера за такава кола е АЕ86, нейните 124 коня, невероятна отзивчивост на газта и 50:50 разпределение на масите межди задния и предния мост са просто приказка за контролируем дрифт (цената на колата е колкото едно PC :lol: )

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Нед Сеп 24, 2006 2:59 am 
Аватар:
Аватар

R1cerBoy написа:
..... Примера за такава кола е АЕ86, нейните 124 коня, невероятна отзивчивост на газта и 50:50 разпределение на масите межди задния и предния мост са просто приказка за контролируем дрифт (цената на колата е колкото едно PC :lol: )

АЕ86 е класика в жанра - почти се е превърнала в легенда - наистина чудесен автомобил, но рядко се намира читав екземпляр...
Ще ми се да покарам малко някое такова животинче.. :)

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Нед Сеп 24, 2006 3:24 am 
Майстор на спорта
Аватар

li4o написа:
R1cerBoy написа:
..... Примера за такава кола е АЕ86, нейните 124 коня, невероятна отзивчивост на газта и 50:50 разпределение на масите межди задния и предния мост са просто приказка за контролируем дрифт (цената на колата е колкото едно PC :lol: )

АЕ86 е класика в жанра - почти се е превърнала в легенда - наистина чудесен автомобил, но рядко се намира читав екземпляр...
Ще ми се да покарам малко някое такова животинче.. :)

Готино е много, но честно казано няма нищо общо с немската кола. За първи път като се качих на нея просто не можех да я карам :lol: . Скоростите нещат да влизат ако се вкарват бавно, не може да се кара на ниски обороти, иска много бързо опериране със съединителя иначе забива муцуна, а газта е супер чувствителна даже малко дразнещо, ако не си свикнал.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Нед Сеп 24, 2006 9:06 am 
Аватар:
Аватар

R1cerBoy написа:
....... не може да се кара на ниски обороти, иска много бързо опериране със съединителя иначе забива муцуна, а газта е супер чувствителна даже малко дразнещо, ако не си свикнал.

Ха, звучи много интересно - все едно ми описваш поведението на автомобил с доста олекотен маховик.... :-k

Върнете се в началото
 Профил  

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 64 мнения ]  Отиди на страница 1, 2, 3, 4, 5  Следваща

Часовете са според зоната UTC + 2 часа