Автомобилен форум - Пазарджик

ПРИВЕТ НА ВСИЧКИ АВТОМОБИЛНИ И ТУНИНГ ЕНТУСИАСТИ

Начало форум Начало форум

Дата и час: Съб Дек 07, 2024 10:10 pm

Часовете са според зоната UTC + 2 часа

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 13 мнения ] 
Автор Съобщение
 Заглавие: Ползвате ли техниката Powershifting....
МнениеПубликувано на: Пон Юли 31, 2006 1:04 am 
Аватар:
Аватар

Powershifting: бърза смяна на предавките, без да се отпуска педала на газта...Чрез тази техника се печели време при смяната на предавките и не се губи набраната инерционна сила в двигателя(маховика)...

Използва се най-вече при драг, но според мен прекалено се натоварват скоростите и съединителят, а ефектът е минимален.

Подобен резултат се постига и при едновременното и бързо натискане на съединителя и вдигане на крака от газта комбинирано с бърза смяна на предавките и пак едновременно и много бързо пускане на съединителя и натискане на газта....

Върнете се в началото
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Чет Юни 07, 2007 10:36 pm 
Титла по избор
Аватар

Е чак пък powershifting. Даже и на Божурище най бързите с много наточените автомобили се чува при смяна на предавките за част от секундата как запчват да падат оборотите и веднага сменя. Например кара на 1 ва с 7000rpm съединител докато паднат оборотите на 6000 вече е включил 2ра.
Пък и там си пазят мого колите.

Powershifting съм забелязал, че ползват обикновенно "рацерите" от VBOX :)

п.п. Не съм пробвал powershifting

Мерси за гостоприемството ;)

Последна промяна The_Game на Съб Дек 22, 2007 1:07 pm, променена общо 2 пъти

Върнете се в началото
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пет Юни 08, 2007 7:32 am 
Аватар:
Аватар

The_Game написа:
Е чак пък powershifting. Даже и на Божурище най бързите с много наточените автомобили се чува при смяна на предавките за част от секундата как запчват да падат оборотите и веднага сменя. Например кара на 1 ва с 7000rpm съединител докато паднат оборотите на 5000 вече е включил 2ра.
Пък и там си пазят мого колите.

На Божурище колите се изцеждат до последно, ама заради бетона малко е тегаво при powershifting-а ;)

П.С. Добре дошъл във форума!

Върнете се в началото
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Съб Дек 22, 2007 1:49 am 
Нов член
Аватар

Интересно... ако си заложил пари за да си поправиш колата след това си струва да го използваш :lol: :lol:

Върнете се в началото
 Профил  

Заглавие: Re: Ползвате ли техниката Powershifting....
МнениеПубликувано на: Чет Юли 17, 2008 9:25 am 
Малкия Бръм
Аватар

Това на последък започнах много често да го употребявам,с разликата че връщам леко газта-причините са 2.Първо че нямам прекъсвач и другото което е че не всеки пат ми влиза 2ра :?
А по въпроса с натоварването,според мене така колата се натоварва много по малко от колкото при вартенето на гуми.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пет Юли 18, 2008 2:41 am 
BMW сектант
Аватар

В грешка си, дали ще използваш cluch kick или powershifting е все тая ;) При въртене на гуми много зависи от начина по който се въртят защото има коли които от 2000 оборота като смачкаш газта и почват да превъртат без да се натоварват, има и карачи които на коли 130 коня превъртат гумите като дават газ до 4-5000 оборота от общо 7 което е далеч от критичното :D Отделно зависи дали гумите се въртят при донът или на писта, защото на пистата при по висока скорост колата олеква и не е толкова нужно да я ръчкаш за да я пързаляш. При донътите трябва да държиш по високи обороти обаче, но въпреки това не мисля че е по вредно от powershifting. 4-5-5500 оборота не натоварват двигателя кой знае колко много :roll: Сътресенията обаче причинени от въпросната техника може да са фатални

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пет Юли 18, 2008 9:19 pm 
Титла по избор
Аватар

Ivan Petrov написа:
В грешка си, дали ще използваш cluch kick или powershifting е все тая ;) При въртене на гуми много зависи от начина по който се въртят защото има коли които от 2000 оборота като смачкаш газта и почват да превъртат без да се натоварват, има и карачи които на коли 130 коня превъртат гумите като дават газ до 4-5000 оборота от общо 7 което е далеч от критичното :D Отделно зависи дали гумите се въртят при донът или на писта, защото на пистата при по висока скорост колата олеква и не е толкова нужно да я ръчкаш за да я пързаляш. При донътите трябва да държиш по високи обороти обаче, но въпреки това не мисля че е по вредно от powershifting. 4-5-5500 оборота не натоварват двигателя кой знае колко много :roll: Сътресенията обаче причинени от въпросната техника може да са фатални

Tой не ти говори за натоварване на двигателя ами на това след него (гумите въобще не ги броим то си е ясно. :)

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Нед Юли 20, 2008 6:25 pm 
BMW сектант
Аватар

Както и да го гледаме пак тая техника създава най-голямо сътресение за която и да е част от колата, а към дрифт и донът можеш да правиш и плавно :)

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Съб Юли 26, 2008 10:51 am 
g-tech
Аватар

който не си жали колата (или я мрази) я кара така без да връща газта при превключване и после се чудят за какво им се били чупили скоростите или за какво започнала да включва трудно и тнт.

ИМА СИ МЕСТА ЗА ПРОЯВИ, НО НЕ И В ГРАДА НИ.

Изображение
ИзображениеИзображение

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Нед Юли 27, 2008 12:43 am 
Титла по избор
Аватар

gsi_0890 написа:
който не си жали колата (или я мрази) я кара така без да връща газта при превключване и после се чудят за какво им се били чупили скоростите или за какво започнала да включва трудно и тнт.

или "съединителя се оказа менте минах 5 000 км и пак започна да приплъзва :lol: "

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Сеп 17, 2008 5:06 pm 
Майстор на спорта

li4o написа:
Powershifting: бърза смяна на предавките, без да се отпуска педала на газта...Чрез тази техника се печели време при смяната на предавките и не се губи набраната инерционна сила в двигателя(маховика)...

Използва се най-вече при драг, но според мен прекалено се натоварват скоростите и съединителят, а ефектът е минимален.

Подобен резултат се постига и при едновременното и бързо натискане на съединителя и вдигане на крака от газта комбинирано с бърза смяна на предавките и пак едновременно и много бързо пускане на съединителя и натискане на газта....

Съгласен съм с колега въпреки че и аз съм правил такива изцепки всичко става леш

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пет Май 01, 2009 10:32 pm 
Шофьор
Аватар

аз тва го немога,щото като и ръгна 2ра на 7000 оборота и тръгва настрани с вратите :-D :-D

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Май 04, 2009 6:39 pm 
Шофьор
Аватар

аз лично превклячвам много бързо и не ми падат оборотите кой знае колко при връщане на газта ,а и несъм си намразил колата и парите та да си прее*а съединителя за 1000 лв.( комплекта на феродо за дизел без монтажа) или скоростите който неискам и да зн колко струват =;

Върнете се в началото
 Профил  

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 13 мнения ] 

Часовете са според зоната UTC + 2 часа