Автомобилен форум - Пазарджик

ПРИВЕТ НА ВСИЧКИ АВТОМОБИЛНИ И ТУНИНГ ЕНТУСИАСТИ

Начало форум Начало форум

Дата и час: Съб Дек 07, 2024 9:50 pm

Часовете са според зоната UTC + 2 часа

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 24 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща
Автор Съобщение
 Заглавие: Бързо тръгване
МнениеПубликувано на: Вто Яну 23, 2007 9:09 pm 
Нов член

Значи първа натискам съединителя точно като почне да освобождава от скорост(на мястото на зацепване на съединителя) включвам втора натисма до край съединителя и връщам до мястото на зацепване яко газ след това пускам рязко съединителя
това го четах в една книга която сте дали в този форум интеренсо ми е няма ли да се получи някакъв удър от това рязко пускане на съединителя
или не съм разбрал правилно и съединителя се пуска плавно ?
вероятно малко тъпа тема но съм новобранец а искам да се науча да карам

Върнете се в началото
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Яну 23, 2007 9:50 pm 
g-tech
Аватар

Продължавай да четеш но пак от начало че неси го разбрал както трябва ми се струва.

ИМА СИ МЕСТА ЗА ПРОЯВИ, НО НЕ И В ГРАДА НИ.

Изображение
ИзображениеИзображение

Върнете се в началото
 Профил  

Заглавие: Re: Бързо тръгване
МнениеПубликувано на: Сря Яну 24, 2007 9:46 am 
Аватар:
Аватар

Alex написа:
Значи първа натискам съединителя точно като почне да освобождава от скорост(на мястото на зацепване на съединителя) включвам втора натисма до край съединителя и връщам до мястото на зацепване яко газ след това пускам рязко съединителя
това го четах в една книга която сте дали в този форум интеренсо ми е няма ли да се получи някакъв удър от това рязко пускане на съединителя
или не съм разбрал правилно и съединителя се пуска плавно ?
вероятно малко тъпа тема но съм новобранец а искам да се науча да карам

Като за новобранец-шофьор първо овладей основните техники на шофиране и след това тренирай драг-техники, защото иначе можеш да потрошиш колата ;)
Иначе за "бързото тръгване" - техниката може да има различни вариации при различните модели автомобили....общо взето казват, че най-добре се тръгва тогава, когото имаш имаш около 15-20% приплъзване на гумите....ако е по-малко - старта ти е лош от недостатъчна мощност, а ако приплъзваш повече - стоиш на място и пушиш...;)

Последна промяна li4o на Пон Май 28, 2007 8:08 am, променена общо 1 път

Върнете се в началото
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Сря Яну 24, 2007 1:28 pm 
Майстор на спорта
Аватар

Най-добре помоли инструктора си да ти обясни нагледно.

Върнете се в началото
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Съб Яну 27, 2007 10:16 am 
Кандидат-майстор
Аватар

Нещо не ми се вярва някои инструктор да се навие да си троши колата за да показва техники за драг ... :?

Върнете се в началото
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Чет Юни 07, 2007 10:18 pm 
Титла по избор
Аватар

cRaZy_ написа:
Нещо не ми се вярва някои инструктор да се навие да си троши колата за да показва техники за драг ... :?

Да то нали учащите се много им пазят колите ..... Направо ми се късаше сърцето докато си чакам реда и чувам опитите да се изпилят зъбните колела. Ужас.

По темата има много филмчета за драг дрифт. Пиши в google Power Shifting и чети как се троши колата за една стотна по бързо ускорение.
Също прегледаи Heel and toe shifting... Докато го четях не изглеждаши толкова сложно :twisted:

Върнете се в началото
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Нед Юли 01, 2007 3:49 pm 
Нов член
Аватар

Хахаха :) братле моя инструктор като чуеше за спортно каран и и изобщо за някакви интервенции от тоя род... се мръщеше... ако съдя по него :) надали инструктора на колегата ще му сподели нещо по вапроса :smt040

Върнете се в началото
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Авг 21, 2007 1:08 pm 
BMW сектант
Аватар

The_Game написа:
Също прегледаи Heel and toe shifting... Докато го четях не изглеждаши толкова сложно :twisted:

че кво му е на Хийл тоето... :D Точно там не чупиш колата, а само натоварваш двигатела ако го правиш като хората щото тая междинна газ си е един вид синхронизатор ;)
Иначе и аз съм забелязал че наи добре се тръгва с леко боксуване от начало, макар че съм изумен как колата ми на бетона на Божурище дава 18-ки точно а на асфалт върви наравно със коли в диапозона на 17-те секунди :shock:

Върнете се в началото
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Авг 21, 2007 9:26 pm 
Титла по избор
Аватар

Ivan Petrov написа:
The_Game написа:

че кво му е на Хийл тоето... :D Точно там не чупиш колата, а само натоварваш двигатела ако го правиш като хората щото тая междинна газ си е един вид синхронизатор ;)
Иначе и аз съм забелязал че наи добре се тръгва с леко боксуване от начало, макар че съм изумен как колата ми на бетона на Божурище дава 18-ки точно а на асфалт върви наравно със коли в диапозона на 17-те секунди :shock:

Да. Прав си пази скорости и съединител а двигателя не го боли глава от малко газ до 2000 3000 оборота. :)
Аз ползвам техниката като ми е стодена кошницата че гасне като пусна газта и спирам с heel and toye та да подържам газта.

Голямо шоу е в наклон особено когате не работеше ръчната пък и с тоя голям двигател дето го имам :-D

Та маждинната газ е много полезна. Аз винаги като карам и ще свивам изключа от скорост и минавам една пресечка най малко без да е на скорост (от 50 км/ч да падна на 40 ) малко преди завоя сложа 3 та да убие скороста и преди завоя влючвам 2 ра чуквам газта и пускам съединителя и си спирам без спирачка :cool: или с много малко
Вече почти не се усеща пресяцване(Повечето пъти става гладко връщането на предавките ). В началото беше зор или много газ или без газ или много късно. абе Опит му е майката :)

Върнете се в началото
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Съб Дек 22, 2007 1:44 am 
Нов член
Аватар

R1cerBoy написа:
Най-добре помоли инструктора си да ти обясни нагледно.

подкрепям.... ;)

а при моята кола каквото и да правя не мога да тръгна бързо просто защото 1.6 двигател на 1400 кила кола не върви :) :D

Върнете се в началото
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Сря Фев 27, 2008 11:58 pm 
Нов член

Тва са еба ти простотийте бърэо тръгване и незнам кво там .Аве баце ти да немаш некви комплекси за иэбиване кат превартиш гуми един път с няква смешна талига за 3000лв кво си мислиш че някой ше стане и ше ти каже браво ли бе??????????пък и с по-хубава кола да е.Така разсъждават хората дет имат пари за харчене и ги пръскат за ей такива простотий драг и не знам си кво.

Върнете се в началото
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Чет Фев 28, 2008 12:20 am 
Майстор на драга
Аватар

KPONOS написа:
Тва са еба ти простотийте бърэо тръгване и незнам кво там .Аве баце ти да немаш некви комплекси за иэбиване кат превартиш гуми един път с няква смешна талига за 3000лв кво си мислиш че някой ше стане и ше ти каже браво ли бе??????????пък и с по-хубава кола да е.Така разсъждават хората дет имат пари за харчене и ги пръскат за ей такива простотий драг и не знам си кво.

Абе струва ми се че единствения тука който има комклески си ти. Първо насираш целия форум с някъф си тъп въпрос за кола която си харесал която също е "талига за 3000лв" и на всичкото отгоре даваш излишни и на никого нужни мнения по въпроси по които изобщо не си компетентен. Втора не проявяваш никакфо уважение към човека който е постнал темата като казваш "Тва са еба ти простотийте". Ако незнаеш ния тука ( и във форумите по принцип ) сме колеги и уважаваме мнението на другия и ти изведнъж изникваш от някъде си и почваш да се изтъкфаш едва ли не като ацкия специялист и ни изкарваш някфа негодници дето карат трошки за по 1000лв. ?? Е извинявай г-н критика като си толкова отворен къде ти е новата кола за над 20К при положение че питаш за втора употреба коли и защо ни искарваш ацките прошляци и некадърници ?? Като си компетентен дай смислено мнение по въпроса. След като им е кеф да си трошат колите и да си дават парите за глупости по трошките за 1000лв. тфа си лично тяхна (наша, включвам и мен в тфа число) работа. Хора с такова държание не се толерират в тоя форум както и в никой друг поради простата причина че държанието ти е не коректно.

Върнете се в началото
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Чет Фев 28, 2008 7:47 pm 
g-tech
Аватар

KPONOS написа:

ейййййй ГРАМОФОН аз така кат гледам си комплексарче от класа и как защо си мислиш че няма някой да дойде и да ми каже браво че колата ми върви много и че е направена красива и тнт. и защо ли си мислиш че дори и чисто нова кола да си купиш няма някоя която да е 20г. по-стара и да не е по-добра от твоята чисто нова тиква на плет.

ПП. При положение че не се интересуваш от работите от който се интересуват хората в този форум по-добре недей да пишеш тук.

ИМА СИ МЕСТА ЗА ПРОЯВИ, НО НЕ И В ГРАДА НИ.

Изображение
ИзображениеИзображение

Върнете се в началото
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Мар 03, 2008 7:05 pm 
BMW сектант
Аватар

KPONOS написа:
Аве баце ти да немаш некви комплекси за иэбиване кат превартиш гуми един път с няква смешна талига за 3000лв кво си мислиш че някой ше стане и ше ти каже браво ли бе??????????

Що трябва някой да ми казва браво? Аз тия неща не ги права заради хората ;)

Върнете се в началото
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Мар 03, 2008 8:15 pm 
Майстор на спорта
Аватар

Амии аз съм малко нов и във шофирането и във форума. Смея да твърдя че нищо не разбирам ама не е ли става вапрос за тръгване от място "натискане на гаста за вдигане на обороти и ряско пускане на саединителя" не ги разбирам, но питам ако греша ще се радвам да ме поправите та да науча и аз нещо полезно :) благодаря предварително.

Върнете се в началото
 Профил  

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 24 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща

Часовете са според зоната UTC + 2 часа