Автомобилен форум - Пазарджик

ПРИВЕТ НА ВСИЧКИ АВТОМОБИЛНИ И ТУНИНГ ЕНТУСИАСТИ

Начало форум Начало форум

Дата и час: Съб Дек 07, 2024 9:52 pm

Часовете са според зоната UTC + 2 часа

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 17 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2
Автор Съобщение
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Нед Сеп 24, 2006 10:31 am 
Аватар:
Аватар

Toto написа:
....
Ами то се знае - веднага пускам съединителя и газ, но с докато кракът ми е на спирачката контролирам скоростта така, че да не се получи поднасяне.
Все пак няма защо да спорим...аз някак си ги виждам нещата такак като ги изложих по-нагоре, пък като се замислих преди малко и аз много пъти съм влизал на скорост с пуснат съединител в завой...то е когато както дойде и както си го усеща шофьора :)

Не става въпрос за спорене - просто казвам принципно как стоят нещата - иначе всеки сам избира как да си кара колата ;)
Можеш да влезеш в завой по 100 начина - но техниката, за която говорим с R1cerboy ти позволява да влезеш в завой с възможно най-висока скорост и да имаш възможно най-добър контрол над автомобила!
Обещавам да се поразтърся и да кача във форума част от една доста интересна книга на български - мисля, че там беше засегнат и този въпрос...

Върнете се в началото
 Профил  

Заглавие: Re: Техниката Heel & toe !
МнениеПубликувано на: Пет Окт 30, 2009 12:41 pm 
Нов член

Колеги ето още едно материалче по темата. ЦЪК. Има и добро филмче, което показва как стават нещата в движение. Най-важното което се вижда от него е че газта се натиска силно, рязко и за кратко. Ако я натиснете лекичко и плавно няма да се получи желания ефект. На мойта лична колата педала на газ-та ми е монтиран ниска и става почти невъзможно да се изпълни такова пречклюване ама като пробвах на ладичката си става идеално. Много е важно съединителя да се отпусне бързо, но не и много рязко, въпрос на усет и практика.

Върнете се в началото
 Профил  

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 17 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2

Часовете са според зоната UTC + 2 часа